ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ " ERASMUS+" ΣΠΟΥΔΕΣ 2018-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ " ERASMUS+"  ΣΠΟΥΔΕΣ  2018-2019

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) που επιθυμούν να μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών μέσω του προγράμματος ERASMUS+ κατά  το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 (έναρξη κινητικότητας 01/06/2018 λήξη κινητικότητας 30/09/2019), ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι, για το χειμερινό εξάμηνο η 28η Φεβρουαρίου 2018 και για το εαρινό εξάμηνο η 31η Μαΐου 2018. Επιλέξιμη περίοδος επιχορηγούμενης μετακίνησης είναι : Ελάχιστη τρεις μήνες μέγιστη δώδεκα μήνες.

Ειδικά για τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κα Ελευθερία Βαρουχάκη τηλ. 210-7723834 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχ. Ε.Μ.Π. Πατησίων 42, Κτίριο Τοσίτσα 5ος όροφος)

Επίσης ενημερώνουμε τους υποψήφιους φοιτητές που θα μετακινηθούν από 01/06/2018 έως 30/11/2018 ότι δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής προχρηματοδότησης γιατί το Ε.Μ.Π. λαμβάνει την χρηματοδότηση από την Ε.Μ. μετά το ανωτέρω διάστημα.  Η καταβολή της χρηματοδότησης στους δικαιούχους θα χορηγείται μετά το τέλος της περιόδου σπουδών  και εφόσον είναι εφικτό κατά την διάρκεια της περιόδου σπουδών.

Για τους φοιτητές που θα επιλέξουν περίοδο μετακίνησης από 01/12/2018 έως 30/09/2019 το Ίδρυμα Προέλευσης προκαταβάλλει το 80% του συνόλου της χορηγούμενης υποτροφίας εφάπαξ εντός 30 ημερών από την θέση σε ισχύ της σύμβασης και εφόσον είναι εφικτό πριν την αναχώρησή τους, με την προϋπόθεση ότι το ΕΜΠ έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από την ΕΜ για την κινητικότητα φοιτητών και εφόσον οι δικαιούχοι έχουν καταθέσουν 1,5 μήνα πριν την αναχώρησή τους την σύμβαση Επιχορήγησης Erasmus+ υπογεγραμμένη από τους ίδιους μαζί με όλα τα παραστατικά. Το υπόλοιπο 20%, θα καταβληθεί  στους δικαιούχους μετά την επιστροφή τους στο Ίδρυμα προέλευσης και αφού διαπιστωθεί ότι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Γραφείου Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ε.Μ.Π.  http://erasmus.ntua.gr και στο ανωτέρω γραφείο 09.00-12.00 (Διεύθυνση Σπουδών, Ε.Μ.Π., Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Διοίκησης 1ος όροφος κ. Σ. Πιτσικάλη τηλ. 210-7724056) . Τα έντυπα των αιτήσεων είναι αναρτημένα στην ανωτέρω ιστοσελίδα και θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, (σε ένα αρχείο .pdf με μέγιστο μέγεθος 9ΜΒ) στη δ/νση  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πρωτότυπα  στο ανωτέρω γραφείο.

 

 Οι υποψήφιοι φοιτητές πριν την υποβολή των αιτήσεων πρέπει να έχουν λάβει υπόψη τους το έγγραφο ‘’ ERASMUS+/διαδικασία για την συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ Σπουδές’’ το οποίο είναι αναρτημένο  στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Γραφείου Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.