EKTAKTA και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο ΕΜΠ για COVID-19

EKTAKTA και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο ΕΜΠ για COVID-19

Τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 που αφορούν στη λειτουργία του ΕΜΠ και προέκυψαν από τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης – ΦΕΚ_55_Τ1_11/3/2020(https://webmail.ntua.gr/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=49957&_token=cckNXZcSDpywt7PVmiqEx0yHVzW5ih2R&_part=3) με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις άδειες ειδικού σκοπού (Άρθρο 5) και ζητήματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Άρθρο 12) – συνοδεύονται από τη λήψη πρόσθετων μέτρων στο ΕΜΠ. Μεταξύ αυτών:

α) Άμεση δρομολόγηση απολύμανσης, με εκκίνηση την Παρασκευή 13/3/2020, η οποία θα καλύψει τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του συγκροτήματος Πατησίων.  Το προσωπικό μπορεί να επιστρέψει στους χώρους που έγινε απολύμανση οκτώ ώρες μετά την ολοκλήρωσή της.

β) Λήψη ειδικών υπηρεσιακών μέτρων για τα ευπαθή άτομα του προσωπικού του ΕΜΠ, τα οποία θα εφαρμοστούν με προσοχή και διακριτικότητα με συνεργασία των ενδιαφερομένων, των προϊσταμένων των υπηρεσιών και της διοίκησης.

γ) Υπεύθυνη ενημέρωση και οδηγίες: Σε περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19, όπως αυτό στη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, η ακολουθούμενη αντιμετώπιση, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είναι η εξής: i) Απολύμανση των χώρων στους οποίους κινήθηκε το άτομο που προσβλήθηκε.  ii) Oσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο που προσβλήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται από το άτομο που προσβλήθηκε για τις επαφές του με άλλα άτομα και με τη σειρά του ενημερώνει τα άλλα άτομα για το τι πρέπει να κάνουν. Δεν συντρέχει λόγος «σφραγίσματος» των ευρύτερων χώρων όπου βρέθηκε το άτομο που προσβλήθηκε.

Για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του ΕΜΠ παρακαλείσθε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος και στους ιστότοπους των Σχολών, οι οποίες εκπέμπονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ