ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί αριθμός κρουσμάτων COVID-19 σε φοιτητές της Σχολής. Δεδομένου ότι είναι σημαντικό να προστατευτούν οι φοιτητές, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι της Σχολής, αλλά και να πραγματοποιηθεί επαρκώς η εκπαιδευτική διαδικασία, παρακαλούμε για τα εξής (σύμφωνα με την από 30/9/2021 απόφαση της Πρυτανείας του ΕΜΠ):

  • Τη συστηματική πραγματοποίηση Rapid ή μοριακού τεστ από τους μη εμβολιασμένους φοιτητές, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα.
  • Σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος ή επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, οι σπουδαστές να πραγματοποιούν άμεσα Rapid ή μοριακό τεστ (PCR), να μην προσέρχονται στη Σχολή αν δεν έχουν επιβεβαιώσει μέσω Rapid ή μοριακού τεστ ότι δεν νοσούν, και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για 14 ημέρες.
  • Εφόσον φοιτητής/τρια βρεθεί θετικός/ή καλείται:
  • Να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να παραμείνει σε καραντίνα για όσο διάστημα προβλέπεται[1].
  • Να ενημερώσει άμεσα τη Σχολή δηλώνοντας τη νόσηση COVID-19 μέσω της πλατφόρμας edupass.
  • Να ενημερώσει άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον υπεύθυνο COVID-19 της Σχολής, Αναπλ. Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κεπαπτσόγλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για τα μαθήματα τα οποία είχε παρακολουθήσει τις προηγούμενες 4 ημέρες πριν τη διάγνωση ή έναρξη των συμπτωμάτων (όποιο συνέβη ενωρίτερα).
  • Να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα αποστασιοποίησης και ιδιαίτερα η (σωστή) χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους της Σχολής και στο κυλικείο.

Είναι σημαντική η συνεργασία όλων σας ώστε να διατηρηθεί υγειονομικά ασφαλές το περιβάλλον της Σχολής στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

[1] https://eody.gov.gr/epikairopoiisi-odigion-apomonosis-kai-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-stenon-epafon-toys-kai-tis-arsis-aytis/