ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ-ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΣ 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ-ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η Γ.Σ. της Σχολής κατά τις συνεδριάσεις στις 26/05/2016 και 04/04/2019, αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.4115/30-01-2013, αποφάσισε ότι η κατάθεση αιτήσεων των φοιτητών που επιθυμούν την απαλλαγή τους από τα μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξετασθεί επιτυχώς στη Σχολή/Τμήμα προέλευσης τους, θα γίνεται εφεξής, μόνο ηλεκτρονικά  και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια εγγραφών και δηλώσεων μαθημάτων στα χειμερινά και εαρινά εξάμηνα κάθε ακαδημαϊκού έτους μόνο μία φορά έως την περάτωση των σπουδών, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο με όριο μαθημάτων έως και επτά (7) μαθήματα.

Oι αιτήσεις των φοιτητών που επιθυμούν απαλλαγή μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για το  

Χειμερινό εξάμηνο:  από 12/10/2020 έως και 19/10/2020

Εαρινό εξάμηνο    :  από 03/03/2021 έως και 11/03/2021

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο e-mail που θα αποσταλεί στη Γραμματεία, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω επισυναπτόμενα αρχεία:

  • Αίτηση απαλλαγής μαθημάτων
  • Δήλωση μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου, στην οποία θα είναι δηλωμένα και τα προς απαλλαγή μαθήματα
  • αναλυτική βαθμολογία, όπου θα φαίνεται ο βαθμός που έχει λάβει ο φοιτητής στην Σχολή προέλευσης για το/τα προς απαλλαγή μάθημα/τα
  • ύλη του/των μαθήματος/ων που έχει διδαχθεί ο φοιτητής στη Σχολή προέλευσης για το/τα προς απαλλαγή μάθημα/τα

Προσοχή:

H ύλη που επισυνάπτεται:

  • θα πρέπει να προέρχεται από τον επίσημο οδηγό σπουδών της Σχολής προέλευσης ( σκαναρισμένες οι σελίδες που αφορούν το/τα μάθημα/τα προς απαλλαγή μαζί με το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα)
  • θα πρέπει να αντιστοιχεί αποκλειστικά στο προς απαλλαγή μάθημα και να μην χρησιμοποιείται ως ύλη προς απαλλαγή και για άλλα μαθήματα
  • θα πρέπει να εμπεριέχεται συγκεντρωμένη σε ένα αρχείο για κάθε μάθημα ξεχωριστά
  • Στον τίτλο του μαθήματος του οδηγού σπουδών θα πρέπει για κάθε μάθημα προς απαλλαγή να σημειώνεται δίπλα ο ακριβής τίτλος και ο κωδικός μαθήματος που αντιστοιχεί στη Σ.Α.Τ.Μ.

Ειδικότερα για την ξένη γλώσσα του 3ου εξαμήνου, η απαλλαγή πραγματοποιείται μετά τη λήξη της εγγραφής-δήλωσης μαθημάτων, με την προσκόμιση του πρωτότυπου τίτλου πιστοποίησης ξένης γλώσσας και ένα φωτοαντίγραφο αυτού.

Οι αιτήσεις προωθούνται στους αρμόδιους καθηγητές προς εξέταση και οι εισηγήσεις τους εγκρίνονται από την συνέλευση του Τομέα, στον οποίο ανήκει το προς αναγνώριση μάθημα. Στη συνέχεια, η τελική έγκριση απαλλαγής γίνεται από την Γ.Σ. της Σχολής βάσει της εισήγησης του Τομέα.

Η Γραμματεία της Σχολής θα καταχωρεί αυτόματα στην καρτέλα των φοιτητών την «απαλλαγή» των μαθημάτων που έχουν θετική έγκριση, ενώ για τα μαθήματα που δεν εγκρίνονται οι απαλλαγές, οι φοιτητές έχουν υποχρέωση εξέτασης.

 ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ