Σαγιάς Ιωάννης
Θέση:
Καθηγητής Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού
Διεύθυνση:
Γραφείο: Κτίριο Βέη, 2ος όροφος
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
+30 210 772 2603
Περισσότερα...:

Ο κ. Ιωάννης Σαγιάς είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος BSc (Econ) in Industry and Trade του London School of Economics του University of London και ΜSc in Urban and Regional Planning της ίδιας σχολής. Είναι επίσης Διδάκτωρ Ε.Μ.Π., της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
Διδάσκει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, θέματα μεθόδων ανάλυσης του χώρου, αστικής γεωγραφίας, περιβαλλοντικού σχεδιασμού, κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης, οργάνωσης του χώρου και μεθοδολογίας σχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει και διευθύνει ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τις κοινωνικο-οικονομικές και χωρικές επιπτώσεις της ανάπτυξης στον αστικό και περιφερειακό χώρο. Έχει δημοσιεύσει σε ζητήματα σχεδιασμού του χώρου, μεθόδων-τεχνικών ανάλυσης του χώρου, κοινωνικού διαχωρισμού, αστικής διάχυσης, συλλογικής κατανάλωσης, ανάπτυξης και θεσμών, γεωγραφίας της βιομηχανικής διάρθρωσης και απασχόλησης

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα θέματα της θεωρίας και της μεθοδολογίας ανάλυσης και σχεδιασμού του χώρου με ειδικότερη αναφορά στην κοινωνική και οικονομική γεωγραφία.

Δημοσιεύσεις

Δείτε τις δημοσιεύσεις