Βέης Γεώργιος
Θέση:
Ομότιμος Καθηγητής Τομέα Τοπογραφίας
Διεύθυνση:
Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
+30 210 772 2667 - 2673 - 2674
Περισσότερα...:

Ο κ. Γεώργιος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Το 1951 αποφοίτησε από τη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 1955 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ohio State University, όπου έκανε την διδακτορική του διατριβή και το 1958 αποφοίτησε με PhD. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο κ. Γ. Βέης επιστρέφει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου εκλέγεται Καθηγητής Τοπογραφίας.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Γεωδαισίας και Γεωφυσικής, Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου και Πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου. Για παραπάνω από 10 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του ΑΣΕΠ (2003 - 2014) ενώ φέρνει σήμερα τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Γεώργιος Βέης, σήμερα Ομότιμος Καθηγητής ΣΑΤΜ, συνετέλεσε ουσιαστικά στην εξέλιξη της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Το 1974, επί της κοσμητείας του, η διάρκεια φοίτησης αυξήθηκε στα πέντε χρόνια. Το 2001 η ΣΑΤΜ σε αναγνώριση του συνόλου της προσφοράς του στη Σχολή και στο ΕΜΠ, μετά από ομόφωνη απόφαση της Σχολής και επικύρωσή της από την Σύγκλητο ονόμασε το ΒΔ κτήριο του συγκροτήματος της ΣΑΤΜ σε κτήριο Βέη.