Γενικές Ανακοινώσεις

Αγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Γεωπληροφορικής ΕΜΠ
 1. Σήμερα 21/10/2021 ενημερωθήκαμε πως
  τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα στα μαθήματα του 3ου εξαμήνου
  • Φυσική ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμός & Οπτική) (αίθ.Β2, Β1)
  • Τεχνική Μηχανική (αιθ.Β2, Β1)
  και
  τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα στα μαθήματα του 5ου εξαμήνου
  • Φωτογραμμετρία Ι (Εισαγωγή στην Φωτογραμμετρία) (αίθ.Β2)
  • Γεωγραφία και Ανάλυση του Χώρου (αίθ. Β2, Κέντρο Γεωπληρ.)
  Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν τα παραπάνω μαθήματα, παρακαλούνται όπως ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες, σύμφωνα και με 30/9/2021 απόφαση της Πρυτανείας του ΕΜΠ (θέμα 6.1).
  • Αν δεν έχουν εμβολιαστεί και εισήλθαν σε κάποια από τα παραπάνω μαθήματα, έχοντας πραγματοποιήσει Rapid τεστ ή μοριακό τεστ (PCR), να μην προσέρχονται στη Σχολή, και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για 14 ημέρες μετά την πιθανή επαφή τους με το κρούσμα στο αντίστοιχο μάθημα. Για παράδειγμα, αν μη εμβολιασμένος σπουδαστής συμμετείχε στο μάθημα Φυσική ΙΙ τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, θα πρέπει να απέχει από τη Σχολή μέχρι τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.
  • Αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει εντός του προηγούμενου εξαμήνου, παρακολουθούν την υγεία τους για 14 ημέρες από την πιθανή επαφή τους με το κρούσμα. Στην περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος καλούνται να μην προσέλθουν στη Σχολή και να προχωρήσουν άμεσα σε rapid test ή τεστ PCR. Εφόσον είναι θετικοί στον ιό COVID-19 πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να παραμείνουν σε καραντίνα για όσο διάστημα προβλέπεται[1].
  Οι φοιτητές, που βρεθούν θετικοί σε τεστ COVID-19 οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον Αναπλ/ Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κεπαπτσόγλου (kkepap@central.ntua.gr, τηλ. 210 772 3984)
  Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου
  Αναπλ.Καθηγητής
  Υπεύθυνος Covid-19

   [1] https://eody.gov.gr/epikairopoiisi-odigion-apomonosis-kai-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-stenon-epafon-toys-kai-tis-arsis-aytis/

   

   

 2. Σύμφωνα με την απόφαση της Πρυτανείας ΕΜΠ, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ για αύριο 15/10/2021, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

 3. 1 2

 4. Με βάση την ΚΥΑ4474/8-10-2021, που έχει ισχύ από 11-25 Οκτωβρίου 2021, ο τρόπος διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας διέπεται από τους παρακάτω κανόνες:

  1. Δυνατότητα πλήρους κάλυψης της χωρητικότητας των αιθουσών/αμφιθεάτρων.

  2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, σε όλους τους χώρους της Σχολής.

  3. Τακτικός καθαρισμός των αιθουσών/αμφιθεάτρων.

  4. Εγγραφή όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία (διδασκόντων και φοιτητών) στην πλατφόρμα edupass. Έως την πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας, όλοι οι παρευρισκόμενοι στους χώρους διδασκαλίας (αμφιθέατρα, αίθουσες, εργαστήρια κ.ά.) πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους προς επίδειξη: το ατομικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test (διεξαγωγή κάθε Τρίτη & Παρασκευή) και ταυτότητα.