Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ιδρύθηκε το 1917 με την επωνυμία «Ανωτάτη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών». Το 1930 η σχολή μετονομάστηκε σε «Ανωτάτη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών». Κύριος εμπνευστής της ιδέας της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών καθώς και των αλλαγών του 1930 ήταν ο Καθηγητής Δημήτριος Λαμπαδάριος. Η Σχολή φέτος εορτάζει  τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την κοινωνία. Προς τιμήν αυτής της σημαντικής επετείου, προγραμματίζονται ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες θα κορυφωθούν τον προσεχή Οκτώβριο με τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων, με τα παρακάτω αντικείμενα:

  • 11 Οκτωβρίου 2017:   «Φυσιογνωμία και στρατηγική της Σχολής στην  εποχή της Γεωχωρικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής»
  • 12 Οκτωβρίου 2017:   «Ημερίδα νέων ερευνητών: Παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στην επιστήμη του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού»
  • 13 Οκτωβρίου 2017: «Επανασυνάντηση του παλαιού και υφιστάμενου προσωπικού της Σχολής» & «Κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 ετών της Σχολής»

Οι  εκδηλώσεις της 11ης και 12ης Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο   Λαμπαδαρίου, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Η εκδήλωση της 13ης Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο  Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών-ΙΙΒΕΑΑ.

 

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ Σ.Α.Τ.Μ.

Μαρίνος Κάβουρας