ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021-2022

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021-2022

1. Οι φοιτητές που εμφανίζονται στην πλατφόρμα edupass ότι νοσούν από κορωνοϊό (COVID 19), δικαιούνται να εξετασθούν (με φυσική παρουσία), αποκλειστικά για τα μαθήματα των οποίων η εξέταση γίνεται το διάστημα που υπάρχει ένδειξη στο edupass ότι νοσούν, σε ημερομηνία μετά την ολοκλήρωση της κανονικής εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου 2021-2022. Οι ημερομηνίες εξέτασης θα ανακοινωθούν εγκαίρως, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο διδάσκοντα κάθε μαθήματος.

Συνεπώς, για να εξασφαλίσουν οι φοιτητές το παραπάνω δικαίωμα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να κάνουν εγκαίρως (και άπαξ) δήλωση εγγραφής στο edupass.

2. Κατ' εξαίρεση, και για να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις, οι φοιτητές που λόγω ειδικών συνθηκών δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην πλατφόρμα edupass, για να εξασφαλίσουν το παραπάνω δικαίωμα θα πρέπει να υποβάλουν με e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από:

- σαφή αιτιολογία για την μη δυνατότητα εγγραφή τους στην πλατφόρμα edupass

- πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό (COVID 19).

Η εξαίρεση από τις εξετάσεις θα ισχύει από την ημέρα νόσησης (σύμφωνα με το πιστοποιητικό) και για το διάστημα που ορίζει το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

3. Οι φοιτητές που συγκατοικούν με άτομο που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού (COVID 19), δύνανται κατ΄ εξαίρεση (και συνιστάται) να υπαχθούν στους δικαιούμενους να μην εξετασθούν κατά την κανονική εξεταστική περίοδο αλλά να κάνουν χρήση της εξέτασης που θα γίνει σε ημερομηνία μετά την ολοκλήρωση της κανονικής εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου 2021-2022, προσκομίζοντας, με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.:

- σχετικό αίτημα, για τις εξετάσεις των μαθημάτων που θα διεξαχθούν από την ημέρα νόσησης του συγκατοικούντος ατόμου και για το διάστημα που ορίζεται από το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο

- αποδεικτικό συγκατοίκησης, όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για τους φοιτητές που συγκατοικούν με (νοσούντα) γονέα ή μισθωτήριο στο οποίο αναφέρονται τα ονόματα των ενοικιαστών για τους φοιτητές που ενοικιάζουν τον ίδιο χώρο με άτομο που νοσεί ή έγγραφο από την φορολογική αρχή ότι φιλοξενούνται (και το φιλοξενούν άτομο νοσεί)

- πιστοποιητικό νόσησης του συγκατοίκου, από κορωνοϊό (COVID 19).

4. Οι φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, για αυτές που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011 ΦΕΚ 1856/15-05-2020 «Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19», και δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις με φυσική παρουσία κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου 2021-2022, θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα με e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από βεβαίωση Δημόσιου Φορέα ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή, οι συγκεκριμένοι φοιτητές δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε καμία εξέταση μαθήματος με φυσική παρουσία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εξετάσεων. Η εξέταση σε όλα τα μαθήματα θα είναι προφορική, σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από την Γραμματεία της Σχολής σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο διδάσκοντα κάθε μαθήματος.