ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΧΕ 2023-2024 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ

για την συμμετοχή σε μάθημα εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας MS Teams  

Σύμφωνα με την εκδοθείσα (σήμερα το πρωί) ανακοίνωση από την Γραμματεία της ΣΑΤΜ-ΜΓ , τις επόμενες 3 ημέρες (31/1-2/2) θα διεξαχθούν με εξ αποστάσεως διαδικασία τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματος του χειμερινού εξαμήνου 2023-24, στην πλατφόρμα MS Teams.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής σας στα εξ αποστάσεως μαθήματα, παρατίθενται στη συνέχεια σχετικές οδηγίες.

Κατά την εγγραφή στο ΕΜΠ, σας διατέθηκε ένας λογαριασμός με όνομα χρήστη rsYYNNN, όπου YY το έτος της εγγραφής σας και ΝΝΝ ο αριθμός που αντιστοιχεί στη σειρά επιτυχίας σας. 

Για τη συμμετοχή σας στα εξ αποστάσεως μαθήματα είναι υποχρεωτική (βασική προϋπόθεση) η χρήση αυτού του λογαριασμού χρήστη. Ο λογαριασμός αυτός παρέχει, μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε υπηρεσία email, με ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει τη μορφή: 

rsΥΥΝΝΝ@central.ntua.gr  ή rsΥΥΝΝΝ@mail.ntua.gr   

Επίσης, ο λογαριασμός αυτός υποστηρίζει την πιστοποίηση ταυτότητας σε άλλες δικτυακές υπηρεσίες, όπως η υπηρεσία Microsoft365, η οποία περιλαμβάνει το MS Teams. Στην περίπτωση αυτή, το όνομα χρήστη που σας παραπέμπει στην υπηρεσία ταυτοποίησης του ΕΜΠ είναι της μορφής  rsΥΥΝΝΝ@ntua.gr η οποία δεν αντιστοιχεί σε email, παρά την συντακτική ομοιότητα. Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σε εξ αποστάσεως μάθημα με χρήση οποιουδήποτε άλλου λογαριασμού, είτε του ΕΜΠ (π.χ. @survey.ntua.gr) είτε εξωτερικών (π.χ. gmail, hotmail, κλπ).

Συνεπώς, προκειμένου να συμμετάσχετε στα εξ αποστάσεως μαθήματα, καλείστε: 

  • να ενεργοποιήσετε, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση που αντιστοιχεί στον λογαριασμό στο ΕΜΠ του τύπου rsΥΥΝΝΝ@central.ntua.gr ή rsΥΥΝΝΝ@mail.ntua.gr
  • να εξασφαλίσετε η σύνδεσή σας στο internet να λειτουργεί κανονικά (χωρίς απαιτήσεις υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ο υπολογιστή σας να διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο.

Για να γίνει η πιστοποίηση της ταυτότητας σας ως χρήστες του ΕΜΠ, μεταφέρεστε από το δικτυακό τόπο που αιτείται την πιστοποίηση (delos365.grnet.gr για την υπηρεσία Microsoft 365), σε υπηρεσία πιστοποίησης του ΕΜΠ. Αναλυτικές οδηγίες χρήσης του MS Teams στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/document/d/1_IQf7tWQk_Q4chaAl4O5DoD0jClRgKjYxmPdNV7DIHY/edit