Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα για την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση 10/6/2021 - Αναλυτικό Πρόγραμμα

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως μέλος της Σύμπραξης Πανεπιστημίων «Linking society and technology to shape sustainable futures», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «What is the new Normal in Distance Learning in European Universities», που θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2021, 14:00-17:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Ημερίδας, καθηγητές και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Σύμπραξης θα συζητήσουν για την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση ως μια νέα μαθησιακή προσέγγιση, τόσο κοινωνικά και τεχνικά, όσο και παιδαγωγικά.

Την εναρκτήρια συνεδρία θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής. Θα ακολουθήσουν μια εισαγωγική παρουσίαση της Σύμπραξης, από την Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου του Αννόβερου, Καθ. Ch. von Haaren, και η κεντρική ομιλία από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Μούρθια, Αν. Καθ. Pedro M. Ruiz-Martinez, με θέμα «A strategic view on the future of higher education online learning». Ακολούθως, Καθηγητές, φοιτητές και ειδικοί Πληροφορικής, θα συζητήσουν σε τρεις παράλληλες συνεδρίες τις βασικές ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που προσδιορίζονται, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται κατά την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση. Μέσω των συμπερασμάτων, επί τόπου δημοσκοπήσεων και ερωτήσεων από το κοινό κατά τις παράλληλες συνεδρίες, θα συζητηθούν στην καταληκτική συνεδρία τα επόμενα βήματα.

Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://dlworkshop.ntua.gr/agenda.html

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  βρίσκονται στο σύνδεσμο: http://dlworkshop.ntua.gr/speakers.html

Για συμμετοχή στην ημερίδα μέσω λήψης του συνδέσμου zoom, η εγγραφή πραγματοποιείται στο σύνδεσμο: http://dlworkshop.ntua.gr/registration.html  Θα παραχωρηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, κατόπιν αιτήματός τους στον ιστοχώρο της Ημερίδας.

Η διαδικτυακή ημερίδα θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στο κανάλι του ΕΜΠ στο YouTube: https://www.youtube.com/NTUAofficial

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ημερίδα στον ιστοχώρο: http://dlworkshop.ntua.gr/

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής             Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
   Αν. Καθηγήτρια ΕΜΠ Κατερίνα Αδάμ                          Καθηγητής ΕΜΠ Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

European Workshop on Distance Learning “What is the New Normal in Distance Learning in European Universities” June 10th, 2021 - 13:00-16:00 CEST