Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση τριών (3) θέσεων υποτροφιών από τον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΕΜΠ σε Υποψήφιους Διδάκτορες της ΣΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ
Προθεσμία υποβολής έως και 20.09.2024
Video παρουσίασης της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΣΑΤΜ-ΜΓ)
Η Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΣΑΤΜ-ΜΓ) ιδρύθηκε το 1917 με την επωνυμία «Ανωτάτη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών». Το 1930 η φοίτηση, που μέχρι τότε ήταν 3ετής, έγινε 4ετής και η σχολή ονομάστηκε «Ανωτάτη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών». Κύριος εμπνευστής της ιδέας της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών καθώς και των αλλαγών του 1930 ήταν ο Καθηγητής Δημήτριος Λαμπαδάριος, Ακαδημαϊκός και Πρύτανης του ΕΜΠ (1928-1933), βασικός Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής για πολλά χρόνια. Το όνομά του φέρει και το αρχικό κτίριο της Σχολής στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
(περίοδος Σεπτεμβρίου 2024)
Σύμφωνα με τους Ν. 4485/2017, 4957/2022, τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών της Σχολής (ΦΕΚ 1914/2018) και την απόφαση της Γ.Σ. της Σχολής (συνεδρίαση 25.07.2024), καλούνται να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στη Σχολή στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα :
Τομέας Τοπογραφίας
Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού
Τομέας Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης
Οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν απαραίτητα: α) τον προτεινόμενο τίτλο της Διδακτορικής Διατριβής, β) τον προτεινόμενο επιβλέποντα, γ) την προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αναφέρονται στο έντυπο της σχετικής αίτησης.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων (δείτε εδώ) και τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση secret@survey.ntua.gr .
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως και 16.09.2024
Οι ενδιαφερόμενοι μετά τη λήξη των αιτήσεων θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή του Τομέα στον οποίο απευθύνεται η αίτησή τους για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2107722781 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση secret@survey.ntua.gr .
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Οι τελειόφοιτοι της Σχολής που θα ανακηρυχθούν διπλωματούχοι την περίοδο Οκτωβρίου 2024, και προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των Διπλωματικών Εργασιών, καλούνται να δηλώσουν την ολοκλήρωση της διπλωματικής τους εργασίας καταθέτοντας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο e-mail της Γραμματείας της Σχολής secret@survey.ntua.gr από τις 04/09/2024 έως τις 18/09/2024 τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Μετά την ολοκλήρωση εξέτασης της Δ.Ε. θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail της Γραμματείας της Σχολής secret@survey.ntua.gr τα παρακάτω:
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Η υποβολή των αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών από τα ενδιαφερόμενα άτομα θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secret@survey.ntua.gr από 3/9/2024 έως τις 13/9/2024 και ώρα 13:30 και θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου από τη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τηλέφωνο επικοινωνίας 2107722761/2694.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούνται, οι Υποψήφιοι Διδάκτορες της Σχολής, να καταθέσουν (ηλεκτρονικά) την εγγραφή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών της Σχολής (ΦΕΚ 1914/2018), από την Δευτέρα 2.09.2024 έως και την Παρασκευή 20.09.2024, στη Γραμματεία της Σχολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση secret@survey.ntua.gr.
Η αίτηση εγγραφής (δείτε εδώ) θα συνοδεύεται από την Ετήσια Έκθεση Προόδου της Τ.Σ.Ε. για τη Διδακτορική Διατριβή.
Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής συμμετείχε στη δράση ένταξης της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου και της Ελλάδας (Μύτικας) στο κρατικό
τριγωνομετρικό δίκτυο, με εκτέλεση γεωδαιτικών και γεωφυσικών μετρήσεων, από 26 έως 30 Αυγούστου 2024. Η διοργάνωση και συντονισμός της δράσης έγινε από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) και, εκτός της ΣΑΤΜ-ΜΓ, συμμετείχε ακόμη προσωπικό από το ΑΠΘ, ΔΙΠΑΕ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Η ένταξη της κορυφής Μύτικα στο κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο, είναι υψίστης επιστημονικής σημασίας και συμβάλλει σημαντικά στον εμπλουτισμό της εθνικής γεωδαιτικής υποδομής.
Στην αποστολή από την ΣΑΤΜ-ΜΓ συμμετείχε ο κ. Ευάγγελος Ζαχαρής, μέλος ΕΤΕΠ.
Το Μεγάλο Αμφιθέατρο του κτίριου Λαμπαδαρίου, της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΕΜΠ, έχει εξοπλιστεί με καινούρια, νέας τεχνολογίας προβολικά και εποπτικά μέσα, η εγκατάσταση των οποίων ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα. Ο νέος εξοπλισμός, που αντικατέστησε παλαιά και μη λειτουργούντα συστήματα, περιλαμβάνει τρεις laser προβολείς εικόνας υψηλής ανάλυσης, ηχητική εγκατάσταση, περιστρεφόμενη κάμερα οροφής, οθόνες στο έδρανο του προεδρείου, σύστημα μίξης εικόνας και ήχου που επιτρέπει τη ζωντανή ενσωμάτωση διαφορετικών πηγών περιεχομένου.
Έτσι, εκτός από την πραγματοποίηση άρτιων παρουσιάσεων στο αμφιθέατρο (διαλέξεων, συναντήσεων, συνεδρίων κ.α.), παρέχεται η δυνατότητα για διεξαγωγή υβριδικών συναντήσεων και μαθημάτων με συμμετέχοντες τόσο στο αμφιθέατρο όσο και εξ αποστάσεως.
Με την αναβάθμιση αυτή, το Μεγάλο Αμφιθέατρο της ΣΑΤΜ-ΜΓ αποτελεί ένα κόσμημα για την Σχολή και το ΕΜΠ, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και να παρέχει υψηλής στάθμης υποδομή για τη διεξαγωγή ημερίδων και συνεδρίων.
Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της διοίκησης του Ιδρύματος για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΜΠ.
Η παρουσία του ΕΜΠ και της ΣΑΤΜ-ΜΓ στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHCD 2024) στο Πεκίνο
Από 15-19 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το 7ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHCD 2024). Στο συνέδριο είχε προσκληθεί ο Ομ. Καθηγητής της Σχολής ΑΤΜ-ΜΓ κ. Α. Γεωργόπουλος, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να εκπροσωπήσει το ΕΜΠ για τις επίσημες υπογραφές αφενός του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Πανεπιστήμιο Tsinghua, αλλά και για της συμφωνίας ίδρυσης του Κοινού Εργαστηρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Joint Lab for Cultural Heritage Digitization) μεταξύ του Ινστιτούτου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Tsinghua (THID) και της Σχολής ΑΤΜ-ΜΓ. Η Τελετή των υπογραφών έλαβε χώρα κατά την επίσημη έναρξη του Διεθνούς συνεδρίου την 16η Ιουλίου 2024. Ο κ. Α. Γεωργόπουλος κλήθηκε ακόμα να συντονίσει ένα Εθνικό Στρογγυλό Τραπέζι για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Ελλάδα (Greek Panel on Digital Heritage) στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα, ο Καθ. κ. Δ. Σκαρλάτος από τον ακαδημαϊκό χώρο, η κ. Δ. Ιγνατιάδου, Αναπληρώτρια Γεν. Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο και ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης, CEO της εταιρείας Postscriptum, εκπροσωπώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επισημαίνεται ότι οι δύο υπογραφείσες συμφωνίες είναι μεγάλης σημασίας τόσο για το ΕΜΠ, όσο και για την Σχολή ΑΤΜ-ΜΓ, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Tsinghua είναι 12ο παγκοσμίως και 1ο στην Ασία, ενώ παράλληλα το THID (Tsinghua Institute of Heritage Digitization) έχει να επιδείξει σημαντικότατη και καινοτόμα δραστηριότητα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που και η Σχολή ΑΤΜ-ΜΓ πρωτοπορεί για δεκαετίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο φαίνεται η δημοσιότητα που δόθηκε στις συμφωνίες αυτές και στις σχετικές δραστηριότητες: http://www.china.org.cn/arts/2024-07/17/content_117314799.htm
Στιγμιότυπα από τις επίσημες υπογραφές Μνημονίου και Ίδρυσης Κοινού Εργαστηρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς |
Στιγμιότυπο από το Ελληνικό Στρογγυλό Τραπέζι (Greek Panel) και εικόνα από το Ελληνικό περίπτερου στην επιστημονική έκθεση |
Περισσότερα σε:
Γενικές Ανακοινώσεις, Κατατακτήριες Εξετάσεις, Υποτροφίες, Μετεγγραφές, Erasmus, Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.