56ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

1

Οι εγγραφές ξεκίνησαν https://www.eventora.com/el/Events/56o-8erino-sxoleio

Για 56η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει, από τις  12 έως και τις 16 Ιουλίου 2021, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι υβριδικό. Πολλές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά  και άλλες σε απευθείας μετάδοση από το Κεντρικό Αμφιθέατρο στο Δημόκριτο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Για τους φοιτητές που βρίσκονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο Δημόκριτο θα υπάρχει η δυνατότητα της δια ζώσης παρακολούθησης, ακολουθώντας πάντοτε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κάθε ημέρα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων θα συμμετέχουν επίσης και σε διάφορα "Στρογγυλά Τραπέζια" που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:

  • Επιστήμες Υγείας
  • Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
  • Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
  • Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
  • Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Από το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δίνοντας παρουσιάσεις σε θέματα επικαιρότητας. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος συνεχίζεται και φέτος η πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Τhe Research Matchmaking Event" όπου, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις (μέσω ειδικής πλατφόρμας) με ερευνητές του "Δημοκρίτου", οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Εγγραφές: https://www.eventora.com/el/Events/56o-8erino-sxoleio

Πληροφορίες:

http://summerschool.demokritos.gr/

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

κα Σ. Καλοκαιρινού

Τηλ: 210 650 3055