ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΤΜ-ΜΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΤΜ-ΜΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Αγαπητοί φοιτητές/φοιτήτριες,

σήμερα Δευτέρα 4/10 ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Η Σχολή με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση των δυσκολιών και προβλημάτων που υπάρχουν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά και με αισιοδοξία για επιτυχή αντιμετώπισή τους, σας καλωσορίζει στους χώρους της, οργανώνοντας ξανά (μετά από μακρύ χρονικό διάστημα) δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, και σας εύχεται καλή επιτυχία στις σπουδές σας και ένα εποικοδομητικό ακαδημαϊκό έτος. Όμως, είναι ευνόητο, ότι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια επιτυχημένη και υγειονομικά ασφαλή πορεία, με διατήρηση της φυσικής παρουσίας σε όλες τις εκπαιδευτικές και λοιπές δραστηριότητες της Σχολής,  απαιτείται από όλους ιδιαίτερη προσπάθεια και υπευθυνότητα στην πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών και αποτρεπτικών στην εξάπλωση της πανδημίας μέτρων, όπως μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αποφυγή συνωστισμού, χρήση αντισηπτικών κ.α.

Η διδασκαλία των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου ξεκινά στη Σχολή την Δευτέρα 11/10, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Σχολής (http://www.survey.ntua.gr/el/undergrad/program-timetables). Η εβδομάδα 4-8/10 είναι αφιερωμένη σε προπαρασκευαστικές δραστηριότητες και ενημερώσεις. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Σχολής, αλλά και αυτές που οι διδάσκοντες ανεβάζουν, για κάθε μάθημα, στη νέα πλατφόρμα διαχείρισης μαθημάτων Helios (https://helios.ntua.gr). Στο νέο αυτό σύστημα (που αντικαθιστά το παλαιότερο σύστημα MyCourses) θα αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για καθένα από τα μαθήματα της Σχολής. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την έγκαιρη ενημέρωσή σας και απαραίτητο για την εύρυθμη παρακολούθηση και συμμετοχή σας να εγγραφείτε στο σύστημα Helios σε όλα (και ξεχωριστά σε καθένα από) τα μαθήματα που πρόκειται να παρακολουθήσετε κατά το χειμερινό εξάμηνο. Η εγγραφή στα μαθήματα γίνεται από τη ιστοσελίδα https://helios.ntua.gr, με χρήση των ιδρυματικών κωδικών σας.

Επισημαίνεται ότι η εγγραφή σας στο σύστημα Helios ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ την εγγραφή σας και τη δήλωση μαθημάτων στο εγγραφολόγιο του Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Συνεπώς, οι φοιτητές μεγαλύτερων του 1ου εξαμήνου είναι απαραίτητο να δηλώσετε τα μαθήματα, που θέλετε να εγγραφείτε στο χειμερινό εξάμηνο, και στο εγγραφολόγιο (http://www.central.ntua.gr/registrations/).

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Ο Κοσμήτορας

Χαράλαμπος Ιωαννίδης

Καθηγητής