ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η πλατφόρμα Εdupass, είναι το νέο εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σας ενημερώνουμε ότι το https://edupass.gov.gr/ έχει ενεργοποιηθεί για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και αφορά στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Φοιτητές, Μεταπτυχιακοί Φοιτητές, ΥΔ, Μεταδιδάκτορες και επισκέπτες) που συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία στους χώρους του ΕΜΠ. 

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα https://edupass.gov.gr/ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis και τον ΑΜΚΑ τους και ακολουθώντας διαδοχικά τα δύο βήματα, που τους υποδεικνύει η πλατφόρμα:

  • δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους του ΕΜΠ και κατά συνέπεια, συμμετοχής τους στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία,
  • αιτούνται την καταχώρησή τους, στην ηλεκτρονική θυρίδα της Σχολής, δηλώνοντας ότι παραχωρούν την άδεια αυτόματου ελέγχου και προώθησης στην πλατφόρμα Edupass των σχετικών Covid-19 στοιχείων τους (εμβολιασμός, νόσηση, rapid test, PCR test) από το ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης)

Στη συνέχεια, θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test) για τη συμμετοχή του προσώπου στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Το αποτέλεσμα του ελέγχου καταχωρίζεται στην ηλεκτρονική θυρίδα της Σχολής με μία από τις ακόλουθες ενδείξεις: (α) επιτρεπτή παρουσία, (β) μη επιτρεπτή παρουσία, (γ) άγνωστη κατάσταση–απαιτείται περαιτέρω έλεγχος. Σημειώνουμε ότι μόνο οι ορισθέντες από την Σχολή διαχειριστές/χειριστές θα έχουν πρόσβαση στα συγκεντρωτικά στοιχεία της Σχολής.

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι φοιτητές, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία δήλωσής τους στην πλατφόρμα Edupass, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διά ζώσης παρουσία τους στις δομές ΕΜΠ και την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.

Σημείωση για τη συχνότητα δήλωσης των στοιχείων

Η δήλωση όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (για το χρονικό διάστημα που ορίζουν τα πρωτόκολλα) γίνεται άπαξ. Όσοι, σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, απαιτείται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test, το δηλώνουν στην πλατφόρμα σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, για να μπορούν να εισέλθουν στις Σχολές τους, οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους το απαιτούμενο πιστοποιητικό/δήλωση, βάσει των ισχυόντων πρωτοκόλλων.