Γενικές Ανακοινώσεις

Αγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Γεωπληροφορικής ΕΜΠ
 1. Το Πρόγραμμα «Proof of Concept» απευθύνεται σε φοιτητικές/ερευνητικές ομάδες ή μεμονωμένους φοιτητές/ερευνητές του ΕΜΠ που επιθυμούν να αξιοποιήσουν εμπορικά την ιδέα τους, να επαληθεύσουν στην πράξη τη βιωσιμότητά της, ή να προετοιμαστούν για την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η/ο υποψήφια/ος, ή τουλάχιστον ένα από τα μέλη της ομάδας, να ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ
  • Μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ
  • Υποψήφιος Διδάκτορας του ΕΜΠ
  • Μέλος ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ του ΕΜΠ
  • Μεταδιδακτορικός ερευνητής του ΕΜΠ με απασχόληση σε ερευνητικά έργα του ΕΜΠ κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης

  Θεματικοί τομείς

  Η επιχειρηματική ιδέα μπορεί να εμπίπτει σε οποιονδήποτε τομέα δραστηριότητας του μηχανικού.

  Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα «Proof of Concept» και τη διαδικασία αίτησης συμμετοχής παρατίθενται στο σύνδεσμο:

  https://tto.ntua.gr/proof-of-concept-program/

  Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 20 Μαρτίου 2023

 2. Recruitment Day και BEST Day του BEST Athens

  Το BEST Athens είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που αποτελείται από φοιτητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές του Ε.Μ.Π. ανεξαρτήτως σχολής και δίνει σε αυτούς την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού ανά την Ευρώπη. Διεθνή συνέδρια, ακαδημαϊκά σεμινάρια και διαγωνισμοί μηχανικής είναι μερικές από τις ευκαιρίες που δημιουργούμε για τη φοιτητική κοινότητα.

  Recruitment Day: Θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 16:00 στο ΕΜΠ και θα έχεις την ευκαιρία να μας γνωρίσεις από κοντά, να μάθεις για τις ομάδες και τις δράσεις μας, αλλά και να λυσεις ό,τι απορία έχεις.

  BEST Day: Αμέσως μετά το Recruitment Day θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για τα BEST Courses in Summer, τα ακαδημαϊκά σεμινάρια δηλαδή, που θα πραγματοποιηθούν σε 45 Ευρωπαϊκές πόλεις κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

  Η περίοδος που θα είναι ανοιχτές οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 9 Μαρτίου, πριν το event. 

  Συμπλήρωσε την φόρμα ενδιαφέροντος https://forms.gle/FjHamcn2Tcg68XFt9 και έλα να μας γνωρίσεις από κοντά! Σε περιμένουμε!

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς στα social media του BEST Athens:

 3. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

  Καλούνται οι φοιτητές της Σχολής σε ενημερωτικές συναντήσεις, που αφορούν το ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΑΤΜ-ΜΓ, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024, ως εξής:

  1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ την Τρίτη 7/3/2023, ώρα 17:00 στο Μ. Αμφιθέατρο του κτηρίου Λαμπαδαρίου: για τους φοιτητές που τώρα (ακαδ. έτος 2022-2023), είναι στο 6ο,8ο, ή μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών

  2η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ την Τετάρτη 8/3/2023, ώρα 17:45 στο Μ. Αμφιθέατρο του κτηρίου Λαμπαδαρίου: για τους φοιτητές που τώρα (ακαδ. έτος 2022-2023), είναι στο 2ο και  4ο εξάμηνο σπουδών

  3η  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τρίτη 14/3/2023, ώρα 1800 στο Μ. Αμφιθέατρο του κτηρίου Λαμπαδαρίου: για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές της ΣΑΤΜ-ΜΓ

  Αντικείμενο της συνάντησης είναι η παρουσίαση του ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ και των ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (επισυνάπτονται), καθώς και η παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή του από το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος (2023-2024).

  Η ενημέρωση θα γίνει από τα μέλη της Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών. Θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους φοιτητές.

  ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΤΜ-ΜΓ