Προσωπικό Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (ΕΕΔΥΠ)

Τα ακόλουθα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων. Σύντομα περιγραφικά βιογραφικά σημειώματα των μελών και διευθύνσεις συμβατικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας ακολουθούν.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΕΔΥΠ
Βασίλειος Α. Τσιχριντζής, Καθηγητής
Τηλέφωνο: 210 772 2624
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΟΜΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
Γεώργιος Τσακίρης, Ομότιμος Καθηγητής
Τηλέφωνο: 210 772 2631


ΜΕΛΗ ΔΕΠ

Mantoglou

Αριστοτέλης Μαντόγλου, Καθηγητής
Τηλ.: 210 772 2763

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Αριστοτέλης Μαντόγλου σπούδασε  στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1974-1979) και, στη συνέχεια, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) όπου έλαβε α) Master of Science της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του MIT (1981), β) Master of Science της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΜΙΤ (1983), και γ) ∆ιδακτορικό, PhD της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΜΙΤ (1984). Μετά τις σπουδές του κατείχε θέση ερευνητικού προσωπικού στα AT&T Bell Laboratories, στην Αμερική (1984-1987). Κατόπιν υπηρέτησε σαν μέλος του επιστηµονικού καιδιδακτικού προσωπικού στο Technical University of Denmark (1988 - 1991). Το 1996 διορίστηκε στη Σχολή Αγρονόµων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου τώρα υπηρετεί ως Καθηγητής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν θέματα Υδρολογίας Υπογείων Νερών και Υδροπληροφορικής και εστιάζονται στα εξής: α)  Μαθηµατική και αριθµητική προσοµοίωση και διαχείριση παρακτίων υδροφορέων µε έµφαση σε προβλήµατα υφαλµύρωσης, β) ∆ιαµόρφωση και βαθµονόµηση (model calibration) µαθηµατικών µοντέλων προσοµοίωσης ροής και κίνησης ρύπων σε υπόγειους υδροφορείς, γ) βέλτιστος σχεδιασµός συστηµάτων αποκατάστασης υπογείων υδροφορέων, δ) μεθόδους βελτιστοποίησης συστηµάτων, ε) γεωστατιστική, στοχαστική ανάλυση και στοχαστική προσοµοίωση υδρολογικών παραµέτρων.

Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και τεχνικές εκθέσεις. Οι αναφορές στο Google Scholarανέρχονται σε 3200 μέχρι το 2020, ενώ υπάρχουν και πάνω από 150 αναφορές σε επιστηµονικά βιβλία. Επίσης, η εργασία του στο περιοδικό Water Recourses Researchτο 2003, επιλέχτηκε από τους εκδότες σαν AGU Journal Highlight.

Από το 1996 έχει διδάξει τα παρακάτω μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή Αγρονόµων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ “Μηχανική Ρευστών”, “Εφαρµοσµένη Υδραυλική”, “Υδρολογία Υπογείων Νερών”, “∆ιαχείριση Παρακτίων Ζωνών” και συµµετείχε στη διδασκαλία στο Μάθηµα-Θέµα “∆ιαχείριση Υδατικών Πόρων”. Επίσης συμμετείχε στη διδασκαλία µεταπτυχιακών µαθηµάτων στο ∆ιατµηµατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Σπουδών “Επιστήµη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” του ΕΜΠ όπως “Υδρολογία Υπογείων Νερών και Μεταφορά Ρύπων” και “∆ιαχείριση Υδατικών Πόρων”. Επίσης έχει επιβλέψει διπλωματικές εργασίες, μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικά.

Στη διάρκεια των σπουδών του στο ΕΜΠ του απονεμήθηκε Βραβείο Συγκλήτου του ΕΜΠ ως πρωτεύσαντα στις Εισαγωγικές εξετάσεις στο ΕΜΠ (1974), καθώς και Χρηματικό Βραβείο του TEE (1974-1979). Στο MIT του απονεμήθηκε το Βραβείο  Arthur  L   Ippen   για επιστηµονικές του δηµοσιεύσεις τα έτη 1981 και 1984. Από τα Bell Laboratories του απονεμήθηκε το Βραβείο “Exceptional Contribution Award” τα έτη 1985 και 1987.

Στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ έχει θητεύσει ως μέλος επιτροπών και διοικητικών οργάνων, ως εκπρόσωπος της Σχολής στην ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ και ως Διευθυντής του Τομέα Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, υπήρξε κριτής πολλών άρθρων και συμμετείχε στην έκδοση επιστημονικών περιοδικών και στην οργάνωση συνεδρίων.

 

Tsihrintzis

Βασίλειος Α. Τσιχριντζής, Καθηγητής
Τηλ.: 210 772 2620

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Β. Τσιχριντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1982), και έχει MSc (1983) και PhD (1988) από το Hydrosystems Laboratory, Department of Civil and Environmental Engineering, Universityof Illinois at Urbana-Champaign, Illinois, USA. Από το 1982 εργάζεται στην περιοχή της Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και της Περιβαλλοντικής Μηχανικής, με έμφαση στην Οικολογική Μηχανική, Οικοϋδρολογία και Οικοϋδραυλική. 

Στις ΗΠΑ, εργάστηκε ως ερευνητής στην Illinois State Water Survey στην Champaign στο Illinois (1983-87), ως μελετητής μηχανικός σε θέματα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και Πλημμυρών στις εταιρείες Simons, Li & Associates (1987-89) στο Newport Beach και Psomas & Associates (1989-92) στη Santa Monica στην California, και υπηρέτησε ως καθηγητής στο Department of Civil and EnvironmentalEngineering, Florida International University, Miami, Florida (1992-97). Από το 1997 έως το 2013 υπηρέτησε ως καθηγητής και Πρόεδρος (2004-10) στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, και από το 2013 υπηρετεί ως καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου είναι και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (από 2019) και του Κέντρου Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων και Προληπτικού Σχεδιαμού (από 2019). Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν τα: Διαχείριση υδατικών πόρων, Οικοδρολογία, Οικοϋδραυλική, Υδρολογικές-υδραυλικές μελέτες, Εκτίμηση πλημμυρικού κινδύνου, Σχεδιαμό αντιπλημμυρικών έργων, Ποιότητα υδατικών συστημάτων, Μεταφορά φερτών, Μη σημειακή ρύπανση, Οικολογική μηχανική, Επεξεργασία λυμάτων, λυματολάσπης και απορροών σε τεχνητούς υγροβιότοπους και λίμνες σταθεροποίησης, Σχεδιασμό τεχνητών υγροβιοτόπων, Πειραματικές μεθόδους και Χρήση Μαθηματικών Μοντέλων. 

Στα παραπάνω αντικείμενα έχει εκτελέσει ερευνητικά προγράμματα και μελέτες. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 165 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει δύο ξενόγλωσσα και τρία ελληνικά βιβλία, και έχει παρουσιάσει πάνω από 250 άρθρα σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Τέλος, έχει οργανώσει ή συνδιοργανώσει 7 διεθνή και εθνικά συνέδρια και είναι υπεύθυνος σύνταξης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Environmental Processes_An International Journal (Springer, από το 2013). Έχει 8065 αναφορές στο Google Scholar.

Διδάσκει στη Σχολή τα παρακάτω μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο: «Εισαγωγή στις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος», «Επιχειρησιακή Έρευνα», «Υγειονομική Τεχνολογία και Περιβάλλον», «Υδραυλικά Έργα», Μάθημα-Θέμα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Μηχανική των Ρευστών», «Υδραυλική Υπογείων Νερών». Επίσης, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, έχει διδάξει, στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ, το μάθημα «Προχωρημένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων» και παλαιότερα (προ του 2017) το μάθημα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Επίσης, στο ΔΠΜΣ του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» τα μαθήματα «Υδατικό Περιβάλλον και Ανάπτυξη» και «Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Έχει διδάξει στο παρελθόν τα μαθήματα: Μηχανική Υδατικών Πόρων, Υδρολογία Υπογείων Νερών, Μεταφορά Φερτών, Υδραυλική Ανοικτών Αγωγών, Τεχνική Υδρολογία, Μη Σημειακή Ρύπανση σε Αστικές Περιοχές, Φυσικά Συστήματα Επεξεργασιας Υγρών Αποβλήτων.

Έχει επιβλέψει 15 διακτορικές διατριβές και συνεπιβλέψει άλλες 3, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα τριμελών και επταμελών επιτροπών. Επίσης, έχει επιβλέψει πάνω από 150 διπλωματικές και μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες.

Στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ έχει υπηρετήσει ως μέλος επιτροπών και διοικητικών οργάνων, παριλαμβανομένων του Διευθυντή Τομέα Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Διευθυντή Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, Διευθυντή του Κέντρου Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων και Προληπτικού Σχεδιασμού, Αναπλ. Διευθυντή των ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» και του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ΕΜΠ, μέλους της Κοσμητείας της Σχολής, εκπροσώπου της Σχολής στον ΕΛΚΕ.

 

 

 

 

 

Ιωάννης Ναλμπάντης, Καθηγητής
Τηλ.: 210 772 2713

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ιωάννης Ναλμπάντης σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) (1977-1983) και, στη συνέχεια, στη Γαλλία όπου έλαβε Δίπλωμα Σπουδών Εμβάθυνσης (Diplôme d’Etudes Approfondies, DEA) από το Université Scientifique et Médicale de Grenoble (1984). Το 1987 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Grenoble (Institut National Polytechnique de Grenoble). Ασχολήθηκε με μελέτες υδραυλικών έργων στην Ελλάδα όπως τα έργα ύδρευσης της Αθήνας από τον ποταμό Εύηνο και τα έργα εκτροπής του Αχελώου. Παράλληλα,, δίδαξε στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού και σε επιμορφωτικά σεμινάρια αποφοίτων σχολών θετικών επιστημών. Το 2006 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ όπου, την τρέχουσα περίοδο (2021), υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν θέματα Τεχνικής Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και εστιάζονται στα εξής: (α) Κατάρτιση μαθηματικών μοντέλων βροχόπτωσης – απορροής, (β) στατιστική ανάλυση υδρολογικών μεγεθών σχετικών με την ξηρασία, τις χαμηλές απορροές και την πρόγνωση πλημμυρών, (γ) την εκτίμηση των υδρολογικών επιπτώσεων των αλλαγών χρήσης γης και της αβεβαιότητας των Ψηφιακών Μοντέλων Εδάφους, (δ) την βελτιστοποίηση λειτουργίας συστημάτων ταμιευτήρων και (ε) τον σχεδιασμό και διαχείριση συστημάτων υδατικών πόρων. Έχει συμμετάσχει σε 20 ερευνητικά προγράμματα. 

Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πάνω από 45 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια με αξιολόγηση πλήρους άρθρου, πάνω από 45 εκθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων, πάνω από 25 εκθέσεις μελετών υδραυλικών έργων. Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 60 παρουσιάσεις εργασιών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.  Έχει 1610 αναφορές στο Google Scholar. 

Κατά την εξαετία 2008–2013 υπηρέτησε ως Associate Editor του περιοδικού Hydrological Sciences Journal της Διεθνούς Ενώσεως Υδρολογικών Επιστημών (International Association of Hydrological Sciences), ενώ, μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει αξιολογήσεις μεγάλου αριθμού άρθρων σε 18 επιστημονικά περιοδικά.

Έχει διδάξει τα παρακάτω μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο: «Τεχνική Υδρολογία», «Υδραυλικά Έργα», «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Υγειονομική Τεχνολογία και Περιβάλλον», Μάθημα-Θέμα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Ανοικτοί Αγωγοί και Υδραυλικές Κατασκευές», Μάθημα-Θέμα «Σχεδιασμός, μελέτη και λειτουργία οδικών έργων». Επίσης, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, έχει διδάξει, στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ, το μάθημα «Προχωρημένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων» και παλαιότερα (προ του 2017) το μάθημα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων», καθώς επίσης και το μάθημα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ΕΜΠ. Επίσης, έχει επιβλέψει πάνω από 30 διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες.  

Το 1988 του απονεμήθηκε το Βραβείο Henri Milon της Γαλλικής Υδροτεχνικής Εταιρείας για τις 5 καλύτερες διδακτορικές διατριβές της Γαλλίας. Για τις σπουδές του στο ΕΜΠ έλαβε υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για 4 έτη, καθώς και το Χρηματικό Βραβείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας 1981-82.

Στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ έχει θητεύσει ως μέλος επιτροπών και διοικητικών οργάνων, ως εκπρόσωπος της σχολής στην ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ (2010-2012) και ως Διευθυντής του Τομέα Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης (2019-2021).

 

giakoumakis spyridon

Σπυρίδων Γιακουμάκης, Αναπλ. Καθηγητής
Τηλ.: 210 772 2601

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O Αν. Καθηγητής Σ. Γιακουμάκης απέκτησε το δίπλωμα του Αγρ. Τοπογράφου μηχανικού στην Πολυτεχνικη Σχολή ΑΠΘ το 1982. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (INP Grenoble), απ’ όπου απέκτησε :
- Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (D.E.A. de l’ I.N.P.G.), 1984.
- Διδακτορικό δίπλωμα (Doctorat de l’ I.N.P.G.), 1987, Βαθμός: Αριστα.

Ομιλεί την Αγγλική (First Certificate in English) και Γαλλική γλώσσα (Sorbonne I και ΙΙ). Το γνωστικό του αντικείμενο αναφέρεται στα Εγγειοβελτιωτικά Έργα (ΝΔ 3881/58). Το αντικείμενο αυτό περιλαμβάνει πλειάδα υποπεριοχών:
- Ακόρεστη ροή και κορεσμένη ροή στο έδαφος
- Αρδευτικά και Στραγγιστικά Δίκτυα.
- Μοντέλα βροχόπτωσης-απορροής.
- Ξηρασία και Πλημμύρες.
- Διάβρωση εδαφών.
- Προσομοίωση συστημάτων επιφανειακής ταμίευσης νερού.
- Ποιοτική ανάλυση αρδευτικού νερού.
- Εξοικονόμηση νερού στη γεωργία: Τεχνική μικρολεκανών απορροής και χρήση στραγγιστικού νερού για άρδευση.

Η επαγγελματικη του διαδρομή περιγράφεται ως εξής:
 2015 και εντεύθεν. Αναπληρωτής Καθηγητής Σ.Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π.
 2009 και εντεύθεν. Mόνιμος Επ. Καθηγητής Σ.Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π.
 2004-2009. Επί θητεία Επ. Καθηγητής Σ.Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π.
 1997-2004. Λέκτορας Σ.Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π.
 1989-1997. Ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής συνεργασθείς με τις εταιρείες: Υποδομή Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ, Μετέρ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ, Ε.Τ.ΜΕ. Πέππας & Συνεργάτες Ε.Ε.
 1982-1983. Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχ. του Α.Π.Θ.

Εχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πλήθους μελετών Εγγειοβελτιωτικών Εργων και Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΕΜΠ. Εχει παρουσία από το 1983 με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, καθώς και στη συγγραφή διδακτικών σημειώσεων στο ΕΜΠ και κεφαλαίων επιστημονικών συγγραμμάτων. ( Οι ετεροαναφορές είναι περί τις 800 στο Google Scholar συν Academia). Τα μαθήματα που διδάσκει στο ΕΜΠ είναι:
α. Προπτυχιακά μαθήματα
1. "Εγγειοβελτιωτικά Εργα" (από το ακαδημαϊκό έτος 1997-98 και εντεύθεν).
2. "Διευθετήσεις Υδατορευμάτων" (από το ακαδημαϊκό έτος 1997-98 και εντεύθεν).
3. "Ανοικτοί Αγωγοί και Υδραυλικές Κατασκευές" (από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99 και εντεύθεν).
4. Συμμετοχή στα μαθήματα-θέματα της Σχολής "ΔιαχείρισηΥδατικών Πόρων" και "Σχεδιασμός-Μελέτη-Λειτουργία Οδικών Εργων" από το α.ε. 2000-01 και εντεύθεν.
5. Συνδιδασκαλία στο μάθημα "Εφαρμοσμένη Υδραυλική" κατά τα ακ. έτη 2005-06 και 2006-07.
6. Συνδιδασκαλία στο μάθημα "Υδραυλικά Έργα" κατά το ακ. έτος 2009-10 και από το α.ε. 2018-19 και εντεύθεν.
β. Μεταπτυχιακά μαθήματα
(i). "Τεχνολογία Εγγειοβελτιωτικών Εργων" και (ii). "Διάβρωση, μεταφορά και απόθεση φερτών υλικών"  κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-99 και 1999-00. (iii). "Τεχνολογία και Διαχείριση Εργων Αγροτικής Ανάπτυξης" από το ακαδημαϊκό έτος 2000-01 έως και 2007-08, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΠΜ Ε.Μ.Π. "Επιστήμη και Τεχνολογία των Υδατικών Πόρων". (iv). "Διαχείριση Υδατικών Πόρων" στο ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» της ΣΑΤΜ ΕΜΠ από το α.ε. 2018-19 και εντεύθεν.

Εχει επιβλέψει πολλές διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες συν μία διδακτορική διατριβή.

Εχει διατελέσει εκπρόσωπος της ΣΑΤΜ στην ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» της Σχολής ΠΜ (2012-2016), καθώς και μέλος της Κοσμητείας της ΣΑΤΜ (2017-2019).

 

 

 Vangelis.png

Χαρίλαος Βαγγέλης, Επίκουρος Καθηγητής
Τηλ.: 210 772 2698

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Βαγγέλης Χαρίλαος είναι Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην επιστήμη των υδατικών πόρων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Συμμετέχει στη διδασκαλία τόσο προπτυχιακών όσο και μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Ο κ. Βαγγέλης έχει συμμετάσχει σαν ερευνητής σε πολλά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με μεγάλη απήχηση στην επιστημονική κοινότητα (άνω των 4000 αναφορών κατά Google Scholar).

Από το 2003 είναι υπεύθυνος του γραφείου εκδόσεων της European Water Resources Association (EWRA), ενώ από το 2013 εκλέχθηκε και εκτελεστικός γραμματέας της. Ως μέλος οργανωτικών επιτροπών έχει αναλάβει την οργάνωση Εθνικών και Διεθνών Συνεδρίων (στην Αθήνα και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις).

 

ΜΕΛΗ ΕΔΙΠ

 

Δρ. , Μέλος ΕΔΙΠ
Τηλ.: 210 772 2700

E-mail: 

Υπό ένταξη.

 


ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Όνομα

Τίτλος

Επιβλέπων

Βασίλης Μπέλλος

Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ,
MSc “Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” ΕΜΠ,
Διδάκτωρ Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ

Ανάπτυξη μεθοδολογίας για την ποσοτικοποίηση της αβεβαιότητας σε υδροδυναμικά μοντέλα πλημμυρών (Υπότροφος: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, Πράξη: «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών - Β΄ Κύκλος» - MIS 5033021)

Β.Α. Τσιχριντζής

Τίγκας Δημήτριος

Γεωπόνος ΓΠΑ,
MSc “Περιβάλλον και Ανάπτυξη” ΕΜΠ

Ακριβής προσδιορισμός γεωργικής ξηρασίας και χρήση συστημάτων υδροπληροφορικής για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον αγροτικό τομέα Γ. Τσακίρης

 

 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Όνομα

Τίτλος 

Επιβλέπων

     

Ιωάννης Κούρτης

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ,
MSc “Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” ΕΜΠ

Adaptation of storm sewer systems to climate change - Προσαρμογή Συστημάτων Αποχέτευσης στην Κλιματική Αλλαγή

(Υπότροφος: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, Πράξη «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας» - MIS 5000432)

Β.Α. Τσιχριντζής

Γεώργιος Παυλίδης

Περιβαλλοντολόγος Παν. Αγαίου,
MSc “Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” ΕΜΠ

Investigation of Agroforestry Systems as Measures of Pollution Reduction from Fertilizers and Pesticides in Soils - Μελέτη των Αγροδασικών Συστημάτων ως προς τη Μείωση της Ρύπανσης από Λιπάσματα και Ζιζανιοκτόνα στα Εδάφη και τα Υπόγεια Νερά

( 1. Χρηματοδότηση Ερευνητικών Προγραμμάτων Αριστείας Ι.Κ.Υ/Siemens «Μελέτη των Αγροδασικών Συστημάτων ως προς τη Μείωση της Ρύπανσης από Λιπάσματα και Ζιζανιοκτόνα στα Εδάφη και στα Υπόγεια Νερά». 2). Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», «Διερεύνηση της Αποτελεσματικότητας των Φυσικών Συστημάτων Αντιρρύπανσης στην Απομάκρυνση Γεωργικών Φαρμάκων και Λιπασμάτων» - MIS 5049184)

Β.Α. Τσιχριντζής

Ινώ Παπαγεωργάκη

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ,
MSc “Γεωπληροφορική” ΕΜΠ

Υδρολογική Προσομοίωση με Αξιοποίηση Πληροφορίας του Γήινου Αναγλύφου

Ι. Ναλμπάντης

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Όνομα

Τίτλος 

Επιβλέπων

Γεώργιος Κοψιαύτης

Γεωλόγος ΕΚΠΑ, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ,
MSc “Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” ΕΜΠ

Προσομοίωση και Διαχείριση Παράκτιων Υδροφορέων με Μοντέλα Μεταβλητής Πυκνότητας

Α. Μαντόγλου

Ιωάννα Ζώτου

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ,
MSc “Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων” ΕΜΠ

Προσομοίωση Πλημμυρικής Ροής και Μεταφοράς Φερτών με Χρήση Τεχνικών Τηλεπισκόπησης και άλλων Μεθόδων

Β.Α. Τσιχριντζής

Αιμιλία Παναγιώτου

Βιολόγος ΑΠΘ,
MSc “Υδροβιολογία και Υδατοκαλλιέργειες” ΑΠΘ

River connectivity in the Eastern Mediterranean: Using biological indices in the assessment and planning of ecological restoration of rivers - Συνέχεια των ποτάμιων διαδρόμων της Ανατολικής Μεσογείου: H χρήση βιολογικών δεικτών στην αξιολόγηση και τον σχεδιασμό της οικολογικής αποκατάστασης ποταμών

Β.Α. Τσιχριντζής

Χαράλαμπος Ρουκούνης

Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ,
MSc “Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον” ΔΠΘ

Evaluation of the impacts of climate change on coastal water systems and infrastructure, and measures for adaptation and management - Εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε παράκτια υδατικά συστήματα και υποδομές και προτάσεις μέτρων προσαρμογής και διαχείρισης

Β.Α. Τσιχριντζής

Ευαγγελία Πλουμιστού

Περιβαλλοντολόγος Παν. Αιγαίου,
MSc “Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη” ΔΠΘ

Ανάπτυξη Δείκτη Ποιότητας Νερού (WQI) για Ποτάμια και Λιμναία Συστήματα στη Μεσόγειο

Β.Α. Τσιχριντζής